Što se događa na Weekendu?

U Rovinju je 2009. održan drugi Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacijske industrije. U tri dana Festivala Rovinj je ugostio više od 2 000 stručnjaka iz medija, PR-a i marketinga. Ovogodišnji Festival pratilo je 275 akreditiranih novinara iz Hrvatske, svih zemalja regije i jugoistočne Europe. Organizatori su i ove godine omogućili besplatan boravak na Festivalu za više od 200 studenata s fakulteta političkih znanosti, novinarstva, PR-a i marketinga iz svih zemalja regije.

Weekend je ugostio velik broj inozemnih predavača među kojima je i voditelj novih tržišta u kompaniji Google, Christian Hernandez Gallardo. Ugledni svjetski gosti izlagali su o budućnosti oglašavanja i tiskanih medija, glazbe i produkcije, Twittera i viralnim fenomena. Tvorac najvećih američkih reality TV hitova te bivši menadžer Britney Spears i Justina Timberlakea, Robert Lee održao je radionicu, na kojoj su najkreativniji sudionici Weekenda imali prilike sudjelovati u stvaranju sljedećeg velikog reality showa.

Posebnost festivala su bile i zanimljive panel diskusije koje su okupile lidere medijskih kuća, marketinške i PR industrije. Na panelima se, među ostalim, raspravljalo o granicama privatnosti u medijima, budućnosti poslovnih medija, brandiranju destinacija i utjecaju PR-a na kreiranje medijskog sadržaja. 

Po prvi put na Weekendu stručnjacima iz komunikacijske industrije pridružili su se i lideri regionalne poslovne scene koji su iznijeli svoje viđenje o utjecaju medija u vrijeme globalne krize - predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave CROATIA osiguranja, Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković i predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Nadan Vidošević.

U sklopu Weekend Media festivala održane su i brojne ekskluzivne promocije. Među ostalim, potpisan je ugovor o suradnji dviju najznačajnijih glazbenih destinacija u regiji: EXITA i PAPAYE. U Rovinju su bile i zvijezde nove telenovele „Dolina sunca“ koja je ekskluzivno predstavljena na Weekendu.

 • " "Odlično sam se proveo – konferencija je impresivna (i partiji su bili nevjerojatni). Čestitke još jednom!" "
  Tim Hwang
 • " Jako sam uživao u festivalu. Mislim da je dobro organiziran, informativan i zabavan. Svim medijskim radnicima iz regije će koristiti sudjelovanje. Panelisti i predavači su zanimljivi, raznovrsni i izvrsno predstavljaju područja iz kojih dolaze. "
  Robert Lee
 • " Izvrsno sam se proveo na Weekendu! Činilo mi se kako je sve prošlo jako glatko...Prvi put sam putovao u Istru i oduševilo me cijelo iskustvo. "
  Chris Matyszczyk
 • " Moji dojmovi su više no pozitivni. Weekend je važan događaj, okrenut bitnim lokalnim temama! "
  Alexander Oswald
 • " Organizacija, usluga, profesionalan odnos svih koji su me kontaktirali i koje sam ja kontaktirao iz organizacije festivala je bio vrhunski i iskreno sam uzivao.Moje posebne pohvale ide na racun organizacije programa, sadrzaja kao i kvaliteta predavanja i panel diskusija. "
  Nazif Hasanbegović
 • " Weekend je sjajan primjer kako se ambiciozna marketinška ideja uz dobru realizaciju može u godinu dana pretvoriti u dogadjaj u kojem jednostavno moraš sudjelovati "
  Slaven Fischer
 • " Weekend Media Festival-korisno,zanimljivo,informativno i zabavno! Nadam se da cu doći i slijedeće godine. "
  Ivana Petrović
 • " Čestitke na izvrsno organiziranom festivalu. Nadam se da se vidimo i dogodine. "
  Silvana Menđušić
 • " Izvrsno ste obavili posao jer izvrsne organizacije samih panela i predavanja nebi se posramila ni kakava američka tvrtka. Iskrene čestitke! "
  Tomislav Kotnik
 • " Na Weekend media festivalu u Rovinju se susreće Javnost! Javnost koja razumije, sudjeluje i prosuđuje medije, a za koju se prije pojave Weekenda, govorilo da je nema! Sad znamo da postoji! Kao što postoji i ovo događanje i izazov da se u praksi provjeravaju transformacije moderne javnosti u skladu s novim komunikacijskim tehnologijama i trendovima. "
  Nada Zgrabljić Rotar
 • " Odlučan, optimističan organizator. Suzdržani, ali iskreni i napredni paneli. Obećavajuća platforma za 2010. godinu. "
  Ivan Butković

Vaše ime i prezime Vaša email adresa