18.10.2010.

Treći Weekend Media Festival, centralno mjesto susreta komunikacijske industrije regije, okupio 2 500 sudionika

Zagreb, 28. rujna 2010. – Velikom raspravom o digitalizaciji TV-a na kojoj su sudjelovali direktori najvećih regionalnih javnih i komercijalnih televizijskih kuća završen je treći Weekend Media Festival. Više od 2500 sudionika, među kojima i gotovo 400 akreditiranih novinara te 110 predavača i panelista iz cijele regije, ali i ostalih europskih zemalja, dokazuju kako je Festival postao centralno mjesto okupljanja medijske i komunikacijske elite. Jedinstveni prostor stare Tvornice duhana Rovinj tijekom dva dana ugostio je više od dvadeset predavanja i panel diskusija.

Nakon uvodnog zagrijavanja na Paklenom JD ročkasu (powered by Antena Zagreb) u četvrtak navečer, službeni program je započeo u petak ujutro raspravom o sportskom marketingu pod nazivom „Više, brže, jače: Sport u regiji“. Najveći interes pak izazvala je panel diskusija uvijek aktualne teme „Je li pravo novinarstvo umrlo?“. Žestoka rasprava između novinara i urednika glavnih tiskanih i elektroničkih medija regije, pod moderatorskom palicom Hloverke Novak Srzić, ostavila je mnoga neodgovorena pitanja. Neki od pokretača medijske revolucije iz osamdesetih godina prošlog stoljeća: Veran Matić (osnivač, direktor i glavni urednik B92), Franci Zavrl (nekada Mladina, danas Pristop) i Ninoslav Pavić (nekada Polet, danas EPH), prisjetili su se pak u Rovinju kako je nekada bilo i prognozirali kakva bi budućnost mogla biti. Glavi predavač dana bio je Pierluigi Collina, čije je predavanje „Donošenje odluka“, očekivano izazvalo najveći interes sudionika. Nakon dana bogatog programa, svi su se do ranih jutarnjih sati izvrsno zabavljali uz Showtime Band iz Beograda i iPad Video Disco na velikom partyju 24 sata.

Subota je donijela nastavak programa koji se ove godine po prvi puta održavao paralelno u čak tri dvorane. Prigodno, u subotu ujutro, razgovaralo se o jutarnjem radijskom programu koji se uvelike promijenio na radijskim postajama regije u zadnjih desetak godina i postao najvažniji dio radijske produkcije. Odgovor na još jedno vječito pitanje, vole li se ili mrze mediji i PR, pokušali su pak dati predstavnici obiju strana u žučnoj raspravi i uz mnogo pitanja iz publike te zaključili – novinarstvo nije slobodno od negativnog utjecaja PR-a, ali PR može biti pozitivan ako postoji zajednički interes; recept za uspjeh je u međusobnom poštovanju. Glavne zvijezde dana bili su Andrew Keen, jedan od najvećih svjetskih kritičara interneta, i Pete Radovich, kreativni direktor CBS-a čija su predavanja privukla najveći broj sudionika i medija. Šećer na kraju programa ovogodišnjeg Weekend Media Festivala bila je panel diskusija o digitalizaciji televizije i njezinim posljedicama. Josip Popovac (HRT, Hrvatska), Aleksandar Tijanić (RTS, Srbija), Dražen Mavrić (Nova TV, Hrvatska), Johannes Züll (RTL, Hrvatska) i Pavel Vrabec (Pop TV, Slovenija), unatoč oprečnim mišljenjima, uspjeli su se složiti kako će digitalizacija televizije dovesti do fragmentacije tržišta oglašavanja, što će utjecati ne samo na televiziju, nego i na ostale medije. Festival je završen, kako je i započet, partyjem, ovog puta Sarajevskim dernekom te nastupom Dubioze kolektiva i DJ/VJ dua Diskobajagi.

Program su tijekom dva dana obogatili i Afterbeach Party Soundseta i Javno.hr-a, rođendanska fešta Radio Dalmacije te premijera rock'n'roll dokumentarca „Bijelo Dugme“ Igora Stoimenova. Održane su i dvije vrlo posjećene radionice, te mnoštvo promocija i prezentacija.

„Ispunili smo ono što smatram najvažnijim ciljem Festivala – okupiti najvažnije regionalne komunikacijske igrače, potaknuti networking i postati mjesto gdje se stvaraju ideje te započinju nova partnerstva i poslovi“, istaknuo je povodom završetka Festivala njegov direktor Tomo Ricov.

Weekend Media Festival već se treću godinu održava pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe.

29.09.2010.

SPORTSKA TV PRODUKCIJA

''Američki sportski komentatori nikada ne navijaju za domaću ekipu. Ako navijaš, onda gubiš kredibilitet. Ne kažem da je to bolje, samo da je tako'', Pete Radovich

Rovinj, 25. rujna 2010. – Konkurencija na američkom medijskom tržištu je strašna, zato tamošnji mediji moraju stalno smišljati nove načine prezentacije sadržaja. Najveća razlika u sportskoj produkciji je u tome što američki komentatori, za razliku od europskih, nikada ne navijaju za domaće ekipe, rekao je Pete Radovich, kreativni direktor sportske produkcije američke televizije CBS na predavanju u sklopu Weekend Media Festivala.

Gledatelj sportskog prijenosa vidi sve što se događa, stoga mu treba objašnjavati zašto se to tako dogodilo. CBS se zato trudi educirati svoje gledatelje, pri čemu koristi vrlo napredne tehnologije, uključujući i animaciju. U sportskom prijenosu, ističe Radovich, uvijek treba pretpostaviti da gledatelj ništa ne zna, kako bi ga se navođenjem podataka i detalja uvelo u utakmicu i zadržalo njegovu pažnju. U suprotnom, gledatelji će jednostavno promijeniti program. Zato je važno gledatelje i zabaviti, katkad i humorističkim prilozima.

CBS na jednoj utakmici profesionalne lige američkog nogometa (NFL) koristi između 8 i 16 kamera, a finalnu utakmicu Superbowl prenosi s 53 do 55 kamera. To je, smatra Radovich, čak i previše, jer se nekad ne zna ni što koja kamera snima. Ipak, produkcija mora biti što bogatija kako bi se oglašavanjem vratilo uloženo, s obzirom da CBS plaća NFL-u televizijska prava čak milijardu dolara po sezoni.

Kada je riječ o 3D prijenosima sportskih događaja, Radovichevo je iskustvo da to odlično funkcionira kod nekih sportova, ali nikako nije dobro za neke druge sportove. Zato je skeptičan oko budućnosti 3D tehnologije u sportskoj produkciji.

26.09.2010.

LOVE AND HATE ... MEDIJI I PR

''Suradnja PR-ovaca i novinara bit će sve čvršća, ali to ne bi trebalo gledati kroz količinu, nego kroz kvalitetu'' – Branko Mijić, Novi list

''Ucjene u kojima se medijima povlače oglasi kao kazna zbog objavljivanja negativnih informacija o oglašivaču samo su kratkoročno efikasne, dugoročno to nema efekta'' - Vojislav Stevanović, Ekonom:east

Rovinj, 25. Rujna 2010. - Novinarstvo nije slobodno od negativnog utjecaja PR-a, ali PR može biti i pozitivan ako postoji zajednički interes. Recept za uspjeh je u međusobnom poštovanju, zaključeno je na panelu o odnosu medija i PR-a na 3. Weekend Media Festivalu.

Najveći prigovor koji PR industriji upućuje glavni urednik hrvatskog poslovnog tjednika Lider Miodrag Šajatović je da su se ulijenili i ne pokazuju inovativnost, jer se u 90 posto slučajeva komunikacija svodi na pokušaj da PR-ovci dovuku novinara na svoju press konferenciju i tako klijentu dokažu da su napunili dvoranu. Kad je o novinarskim formama riječ, PR-ovci kao da znaju samo za intervju, jer im je to najlakše. Novine su u ovoj krizi postale inovativnije od PR-a, tvrdi Šajatović.

I dok u Lideru, prema Šajatoviću, PR sadržaji čine oko 20 posto ukupnog sadržaja novina, istraživanje provedeno u Australiji pokazalo je da je tamo čak 55 posto medijskih sadržaja povezano s PR-om. Podatak je to Branislava Miljanovića iz McCanna Srbija, koji ističe da su u zadnjih 10 godina PR-ovci mnogo traženiji od novinara. Razlog je u općoj tabloidizaciji medija i dominaciji crnih tema, zbog čega kompanije često samo preko PR-a uspijevaju nametnuti pozitivne teme.

Između PR i novinarstva, smatra HTV-ov urednik Zoran Šprajc, ne vlada ni ljubav niti mržnja, nego odnos međuovisnosti. S tim se slaže i glavni urednik riječkog Novog lista Branko Mijić, kojemu je logičan slijed kada novinar prijeđe u PR industriju. Suradnja PR-ovaca i novinara bit će sve čvršća, ali to, prema Mijiću, ne bi trebalo gledati kroz količinu, nego kroz kvalitetu.

Za urednika zagrebačkog tjednika Nacional Plamenka Cvitića najvažnije je da su informacije koje dobiva od PR-a točne i korisne. Najviše ga smeta kada dobije priopćenje o uvođenju standarda ISO 9001 u neku kompasniju, a kada potom pita PR-ovca pita bi li on to pročitao, kao odgovor dobiva muk. U tom primjeru Šajatović vidi nedostatak informiranosti PR-ovaca koji ne znaju objasniti zašto je dobivanje ISO certifikata zapravo vrlo važna poslovna informacija.

Direktorica komunikacija Naftne industrije Srbije Jelena Konova slaže se da novinari ne mogu bez PR-a niti PR bez novinara, iako danas PR može komunicirati i preko alternativnih kanala, poput Facebooka ili Twittera. NIS-u se jednom dogodilo da su otkazali marketinški ugovor mediju koji je o njima pisao negativno, ali Konova ističe da su u tom slučaju dobili priznanje da je negativna medijska kampanja protiv njih bila plaćena. U slučaju kada neki novinar objavi pogrešnu informaciju o NIS-u, oni ga pokušavaju dodatno informirati, jer Konova smatra da je dobar PR samo onaj koji može dokazati da je u pravu.

Utjecaj PR-a na medije u BiH možda je i veći nego što bi trebao biti, iskreno je priznao Dragan Močević iz Prime Communications. Posebno tu misli na politički motivirani PR, koji, prema njegovu iskustvu, često zloupotrebljava novinare. Zoran Šprajc, nasuprot tome, ne misli da je politički PR u Hrvatskoj veliki problem, jer je lako prepoznatljiv. Veći mu je problem PR u kompanijama, jer je tamo bliži marketingu i često djeluje kao njegova prethodnica. Ipak, Šprajc se slaže da svakako treba govoriti i o medijskom reketu, situacijama kada neki medij uvjetuje objavu PR informacije plaćanjem oglasa.

Za Vojislava Stevanovića (Ekonom:east, Srbija) nije loše imati PR kao izvor informacija, samo je bitno zadržati kritičnost. Ucjene u kojima se medijima povlače oglas kao osveta zbog objavljivanja negativnih informacija o oglašivače Stevanović smatra tek kratkoročno efikasnima. Dugoročno, to nema efekta, osim, naravno, ako medij pogođen takvim ucjenama zbog njih ne propadne.

26.09.2010.

DIGITALIZACIJA TV-a: ŠTO DALJE?

''U toku su dva paralelna procesa kanibalizacije i digitalizacije, a u konačnici će internet pojesti i javne i komercijalne televizije'' – Aleksandar Tijanić, RTS

''Treba li srušiti javni servis, kao jedan od preduvjeta društvenog zdravlja, da bi netko kupio veću jahtu?'' – Josip Popovac, HRT

'' Javni servisi troše previše novca, jer se nikada ne gleda koliko troše, već koliko im treba'' – Pavel Vrabec, Pop TV

Rovinj, 25. rujna 2010. – Digitalizacija televizije dovest će do fragmentacije tržišta oglašavanja, što će utjecati ne samo na televiziju, nego i na ostale medije. Vrijeme jake javne

televizije prolazi, jer digitalizacija mijenja sva pravila, a nitko ne zna što će se zapravo dogoditi, istaknuto je na posljednjem panelu 3. Weekend Media Festivala posvećenom posljedicama digitalizacije TV-a.

Čelnici dviju komercijalnih televizija u Hrvatskoj – Johannes Züll iz RTL-a i Dražen Mavrić iz Nove TV – ponovo su se založili za potpunu zabranu oglašavanja na javnoj televiziji, jer smatraju da je sadašnje stanje neravnopravna tržišna utakmica u kojoj svi gube. Tako je Nova TV uspjela ostvariti dobit tek nakon što je zauzela 41 posto tržišnog udjela, a Mavrić smatra da to nije prihvatljiv poslovni model.

Čelnici javnih televizija – Aleksandar Tijanić iz Radio-televizije Srbije i Josip Popovac iz Hrvatske radiotelevizije – oštro su odbacili zahtjeve komercijalnih medija. Popovac se upitao treba li srušiti javni servis, koji smatra jednim od preduvjeta društvenog zdravlja, da bi netko kupio veću jahtu, dok je Tijanić upitao čelnike komercijalnih televizija kako mogu konkurirati javnim servisima u informativnom programu i u isto vrijeme tražiti zabranu oglašavanja. Züll je uzvratio da on želi jaki javni servis, ali sadašnji je neefikasan, pa bi tako, prema njegovoj procjeni, HTV mogao funkcionirati i s 300 milijuna kuna manje godišnje.

Züllu i Mavriću pridružio se i Pavel Vrabec, generalni direktor slovenskog Pop TV-a. Prema njegovim podacima, sedam europskih država ima potpunu zabranu oglašavanja na javnoj televiziji, a četiri zabranu oglašavanja u prime timeu. Slovenska javna televizija godišnje obrne oko 120 milijuna eura, a toliko vrijedi cijelo tržište medijskog oglašavanja u Sloveniji. Javni servisi troše previše novca, jer se nikada ne gleda koliko troše, već koliko im treba, rekao je Vrabec.

Tijanića, međutim, više zabrinjavaju, kako ih naziva, socijalne i psihološke posljedice digitalizacije televizije i umnožavanja medijskih kanala. Smatra da traju dva paralelna procesa kanibalizacije i digitalizacije i da će u konačnici internet pojesti i javne i komercijalne televizije. Svoju je zabrinutost ilustrirao podatkom da Srbi dnevno gledaju televiziju 6 do 7 sati, te da mnogi noću gledaju kako sudionici reality showa ''Farma'' spavaju.

26.09.2010.

KULT AMATERA

''S obzirom da nije imao središta, internet je doveo u pitanje postojeće autoritete i to ga čini ideologijom, a ne samo tehnologijom'', Andrew Keen

''Ideja besplatne kulture, iako plemenita, ekonomski ne funkcionira i potiče stvaranje anonimne oligarhije i kulture mediokriteta'', Andrew Keen

Rovinj, 25. rujna 2010. - Web 2.0 je stvorio anonimnu oligarhiju i kulturu mediokriteta, koja je ekonomski neodrživa. U eri društvenih medija, koja je počela prije godinu-dvije, internet postaje središte života, a ključni problem postaje očuvanje privatnosti, središnje su teze koje je Andrew Keen iznio u svom predavanju na 3. Weekend Media Festivalu.

''Ja govorim, vi slušate'', načelo je na kojem počivaju mediji još od Guttenbergova izuma tiskarskog stroja. Tradicionalni mediji tako su, prema Keenu, bili izvorna meritokracija: tražili su talente i nagrađivali ih. Ovdje Keen priznaje i prvu slabost svoje argumentacije, jer su tradicionalni mediji proizvodili i puno smeća, a mnogi su u takvom sustavu i tržišno propadali.

Svaka generacija proizvodila je malo talenata, a danas svi misle da su talentirani jer su im mediji dostupniji nego ikada. U prvoj fazi, koju Keen naziva Web 1.0, internet je bio samo kanal distribucije digitalnog sadržaja. S obzirom da nije imao središta, doveo je u pitanje postojeće autoritete i to ga čini ideologijom, a ne samo tehnologijom. Tvorci interneta, prema Keenu, nisu samo htjeli zaraditi novac, nego i promijeniti svijet, izvesti revoluciju. Sebe Keen naziva pobornikom autoriteta i zato smatra da je Web 1.0 bio dio šire pobune protiv autoriteta, jer je produbio krizu tradicionalnih medija.

Tu Keen uočava i drugu slabost svoje argumentacije: priznaje da krizi medija nije pridonio samo uspon interneta, jer je ta kriza počela i ranije. Internet ju je, međutim, pogoršao, posebno Web 2.0, zato što je pothranjivao rastuću kulturu narcisoidnosti, stvorio opću kakofoniju sadržaja, a kao poslovni model je posve neodrživ. Dokaz tome nalazi i u primjeru You Tubea, koji i s ogromnim brojem posjeta još uvijek ne nalazi održivi poslovni model. Ideja besplatne kulture, iako plemenita, za Keena ekonomski jednostavno ne funkcionira i potiče stvaranje anonimne oligarhije i kulture mediokriteta. Web 2.0 je zato mrtav, a na njegovim razvalinama izrasli su društveni mediji.

Društvene medije Keen vidi kao nešto u osnovi pozitivno, ali upozorava na opasnost ugrožavanja privatnosti i nacionalnih identiteta kroz globalizaciju. Što ostaje od stvarnog života, ako je sve na mreži, pita se Keen i predviđa da društvene mreže neće odumrijeti kao Web 2.0. Međutim, njihov je uspon do te mjere promijenio internet da Keen smatra da sama riječ ''internet'' riječ više nema isto značenje, pa bi trebalo smisliti neku novu.

22.09.2010.

Radno vrijeme akreditacijskog ureda

Četvrtak, 23.09.2010: od 17 h do 22 h

Petak, 24.09.2010: od 8,30 do 22 h

Subota, 25.09.2010: od 8,30 do 20 h.

Akreditacija se može preuzeti samo uz predočenje osobne iskaznice.

16.09.2010.

Weekend radionice

Ove godine, Weekend je odlučio proširiti krug svojih događanja i na vrlo atraktivne radionce koje će se održati u petak i subotu od 11:15 -13:15h u dvorani "Produženi vikend".

Više o samim radionicama možete doznati ovdje, a svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti već sada putem mail adrese radionica@weekendmediafestival.com. Sve što trebate napraviti je poslati Vaše ime i prezime te ime radionice za koju ste zainteresirani.

Požurite, broj mjesta je ograničen!

02.09.2010.

Pierluigi Collina gost WMF2010

Zagreb, 31. kolovoza 2010. – Talijan Pierluigi Collina, jedan od najpoznatijih sudaca na svijetu i sudska nogometna zvijezda, dolazi u Hrvatsku kao gost Weekend Media Festivala, koji će se održati u Rovinju od 23. do 25. rujna 2010. Prema mnogima, taj je sudac planetarnu naklonost obožavatelja stekao preciznim odlukama, pravednošću i odlučnošću. U Hrvatsku dolazi u malo drukčijoj ulozi – kao glasnogovornik kompanije MasterCard.

Pierluigi Collina još je kao tinejdžer igrao nogomet, a studirao je ekonomiju na sveučilištu u Bolonji, gdje je i diplomirao 1984. godine. Iako po struci financijski savjetnik, vrhunac karijere doživio je na stadionu kada je sudio na slavnoj finalnoj utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva 2002. između Njemačke i Brazila. No mnogi ne znaju da je Pierluigi Collina diplomirani ekonomist i financijski savjetnik koji na svojim predavanjima objašnjava kako u poslovnom svijetu iskoristiti one tehnike koje je on primjenjivao kao sudac.

Collina je 2007. godine postao nogometni ambasador tvrtke MasterCard i tako se pridružio drugim slavnim nogometnim imenima, kao što su Pele, Eusebio, Bobby Charlton i Jurgen Klinsmann. MasterCard je službeni sponzor UEFA EURO prvenstva od 1992. godine te UEFa Championship League od 1994. godine.

Pierluigi Collina nogometna je legenda i istinski pionir nogometnog suđenja, kojeg podjednako poštuju igrači i obožavatelji nogometa. Iznimno se veselimo zajedničkom radu s njim kako bismo podigli položaj našeg najvrednijeg sponzorstva – nogometa, izjavio je Paul Meulendijk, direktor odjela sponzorstava u kompaniji MasterCard Europe.

Uz pomoć kompanije MasterCard Pierluigi Collina postao je glasnogovornik nogometnog suđenja diljem Europe. Na predavanjima objašnjava svoje inovativne i pedantne tehnike priprema za utakmice – proučavanje nogometnih momčadi i pojedinih igrača kako bi uvijek bio jedan korak ispred njih – a iste tehnike savjetuje i u poslovnom svijetu.

Strast mi je prenošenje iskustva i znanja mladim sucima. Zahvaljujući partnerstvu s kompanijom MasterCard Europe, lakše uočavam različite aspekte igre te sam vrlo ponosan što me ova tvrtka, koja je tolike godine vezana uz nogomet, zamolila da budem njezin ambasador, rekao je Collina.

27.08.2010.

Weekend uvodi i treću dvoranu!

Dvadeset predavanja i panel diskusija, 120 sudionika programa, dvije radionice, prezentacije, promocije, partyji…a samo tri dana. Zato uvodimo novu dvoranu u našu tradicionalnu Weekend shemu – uz VIKEND i VIKENDICU, ove godine ne propustite PRODUŽENI VIKEND! Dvorana Produženi vikend ugostit će radionice, fight club-ove i promocije.

Raspored je gust, zato planirajte unaprijed! Počinjemo 23. uvečer sa Weekend partijem dobrodošlice…vidimo se u Rovinju!

26.08.2010.

3. WMF najavljuje prave „poslastice“!

Iako još, neupitno, u „dječjim godinama“ (uskoro slavi treći rođendan!), Weekend Media Festival može se pohvaliti zaista impresivnim brojkama – u prve dvije godine održavanja okupio je više od 5 000 sudionika iz svih zemalja okruženja, najzanimljivija imena svijeta medija, marketinga i PR-a, a pratilo ga je i 500-tinjak domaćih i regionalnih novinara. Uvijek pod motom „Bolji, veći, zanimljiviji, zabavniji“, ovogodišnji Festival najavljuje prave „poslastice“.

U Rovinj ovoga rujna dolaze: Pete Radovich, američki sportski producent hrvatskih korijena i dobitnik 18 Emmyja, Jon Williams, chief digital officer Gray EMEA-a i član žirija ovogodišnjeg Cannes Lions International Advertising Festivala te Andrew Keen, autor knjige The Cult of the Amateur i jedan od najvećih svjetskih kritičara interneta. Uvijek intrigantni paneli donijet će pak rasprave o jutarnjem radijskom programu, digitalizaciji televizije, fashion i teen medijima, ali i o mitskom, još neodgovorenom „Što klijenti zaista žele i očekuju od agencija?“. A i zabava je zajamčena, tri velika partyja rasplesat će vas do ranih jutarnjih sati.

Weekend je mjesto koje ove godine ne smijete propustiti!

22.07.2010.

Brand Awareness...Yada, Yada, Yada

Što klijenti stvarno žele i očekuju od agencija? Da li je njihove želje uvijek moguće provesti u djelo? Kako je moguće udovoljiti svima i uvijek iznova graditi brand klijenta?

U suradnji s HURA-om pokušat ćemo odgovoriti na ova i mnoga druga pitanja. Pa makar agencija morala mnogo puta reći 'Ne, to neće biti dobro za vaš brand.

22.07.2010.

Po jutru se dan poznaje

Uz moderatora koji već godinama radi na kultnoj radio postaji, Martina Milinkovića, te mnogobrojne sudionike 'zvijezde' jutarnjih programa radio postaja iz cijele regije, saznat ćete kako je taj dugogodišnji svjetski trend napokon probio i naše granice i kuda ide u sljedećoj sezoni!

22.07.2010.

JON WILLIAMS

Chief digital officer, Grey EMEA. Nakon što je ove godine sudjelovao u žiriju na Cannes Lions International Advertising Festivalu, John Williams ima poprilično svježa stajališta o tome kamo svijet oglašavanja ide.

Svoju karijeru započeo je u tradicionalnom oglašavanju, a zatim je devet godina proveo istražujući digitalno oglašavanje. Tada je uslijedio povratak u Grey London, na mjesto kreativnog direktora. To iskustvo čini ga jedinstvenim u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Nakon pobjede na projektu $100 Allianz, promaknut je na mjesto Digitalnog direktora Greya, za EMEA područje, gdje će raditi na razvoju mreže i voditi poslovanje na globalnoj razini.

Prije toga radio je u Beattie McGuinness Bungay na poziciji šefa digitalnog oglašavanja, te kao kreativni direktor u Publicisu.

Surađivao je ispod, iznad, kroz liniju i on line za mnoge marke kao što su  Honda, Toshiba, Carling, adidas, Hewlett Packard, X-box, Microsoft, Land Rover, the DePaul Trust, Renault i British Heart Foundation.

Njegovi radovi obišli su zemlje diljem svijeta, te su nagrađivani s više od 100 međunarodnih nagrada za kreativnost i učinkovitost, uključujući osam Cannes Lions nagrada, D&AD, Creative Circle, BTAA, the Art Directors Club of New York, te nekolicinu Grand Prix nagrada kao DMA, Precision Marketing i IMAA.

Jon je razvio prve prave interaktivne TV oglase ikad objavljivane, prvenstveno u EPU u Europi, prvu upotrebu u području pokretnih plakata u nacionalnim kampanjama, te iPint svjetski poznatu aplikaciju koja je sve popularnija u App Storeu.

Upravo završava film za Hondin projekt Live Every Litre.

21.06.2010.

TEENAGERI - ČUDNA BIĆA

Dobrodošli u eru teenegera 21. stoljeća: oni znaju odgovore na sva pitanja, pričaju web jezikom, aktivni su sudionici socijalnih mreži  i najvjerniji sljedbenici IT dostignuća. Panel 'Teenageri -  čudna bića',  razotkrit će kako lifestlye današnjih klinaca doživljavaju Teen mediji i da li se uopće uklapaju više u njihov svijet? Jedan od prvih 'krivaca'  kreiranja novinarske  platforme posvećene mladima, Neven Kepeski, moderirat će raspravu o generaciji koja ne poznaje svijet bez interneta!

21.06.2010.

TKO NOSI PRADU?

Na panelu 'Tko nosi Pradu' raspravljat će se o današnjem odnosu između mode i medija, u kojem jedan ne može bez drugoga, ili može? Pod palicom moderatora, eminentnog poznavatelja mode, Nenada Korkuta, očekujte vrhunskih 60 minuta uz pitanja o utjecaju medija na modu, kako moda utječe na medije i kako mediji ali i krajnji korisnik komunicira s modnom industrijom. Dress code: obavezno doći!

25.05.2010.

DAVID PATTON

David Patton svjetski je poznat renomirani marketinški stručnjak i generalni direktor Grey grupacije za Europu, Bliski istok i Afriku. Patton karijeru započinje kao produkt manager u 'Nintendu', te ubrzo zauzima poziciju dopredsjednika marketinga u Sony-evom segmentu PlayStationa. Tijekom devet godina bio je odgovoran za implementaciju tržišnog pozicioniranja tog najpoznatijeg Sonyevog branda. Izvanredan poslovni uspjeh rezultira novim unaprijeđenjem; Patton postaje glavnim marketinškim strategom za Sony Europe gdje je nadzirao cjelokupnu komunikaciju s potrošačima i poslovnim korisnicima u preko 40 zemalja. Tijekom svoje bogate karijere David Patton sudjelovao je u kreiranju više od 100 TV reklama i dobitnik je mnogih prestižnih nagrada, a posebno treba izdvojiti Grand Prix na British Television Advertising Awards za reklamu ‘PlayStation Double Life’ 1991. i ‘PlayStation Mountain’ s kojom je osvojio prvo mjesto na Cannes Grand Prix 2004. godine.

25.05.2010.

PETE RADOVICH

Pete Radovich je američki sportski producent hrvatskih korijena i ponovni dobitnik nagrade Emmy Sports Awards 2010. Pete je u svojoj karijeri do sada dobio preko 15 Emmya, što je stvarno veliki svjetski uspjeh! Radovich je jedan od nezamjenjivih članova CBS-ovog sportskog tima koji prati vodeće sportske događaje diljem svijeta. Unatoč životu  u Americi, ovaj sportski i medijski stručnjak, snažno je vezan za Hrvatsku. Ljubav i privrženost prema domovini  (otac s Kaprija kraj Šibenika, a majka s Pašmana), najbolje dokazuje iskrena i lako prepoznatljiva strast kojom pristupa svim nastupima hrvatskih sportaša na važnim sportskim natjecanjima, gdje Radovich neumorno  promovira  Hrvatsku.

07.05.2010.

Počele prijave za treći Weekend

I ove godine u Rovinju održati će se Weekend Media Festival. Svoje mjesto na festivalu možete rezervirati već sada po akcijskim cijenama.

30.09.2009.

Weekend Media Festival u Zagreb dovodi voditelja kampanje i glavnog stratega Baracka Obame, Davida Plouffea

Zbog velikog interesa za proširivanjem Weekend Media Festivala,  organizatori pokreću Weekend Session.

22.09.2009.

Weekend Media Festival u Rovinju okupio elitu komunikacijske industrije u regiji

U Rovinju je održan drugi Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacijske industrije. U tri dana Festivala Rovinj je ugostio više od 2 000 stručnjaka iz medija, PR-a i marketinga.

18.09.2009.

Nova tvrtka Digitel komunikacija na regionalnom entertainment tržištu

Kao prva tvrtka u regiji specijalizirana za brand entertainment, Ujedinjene produkcije predstavljaju veliku novost na tržištu zabave i marketinga; umjesto samostalno, tvrtka će kreirati projekte svih vrsta zabavnih sadržaja u suradnji s drugim ponuđačima i prikazivačima zabavnih sadržaja u regiji; „ujedinjavanje“ znanja i kapaciteta omogućit će daljnji razvoj tržišta i podići kvalitetu zabavnih projekata. 

17.09.2009.

U Rovinju počeo Weekend Media Festival

U Rovinju je počeo Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacijske industrije.

17.06.2009.

Međunarodna konferencija glazbenih izdavača

 • " "Odlično sam se proveo – konferencija je impresivna (i partiji su bili nevjerojatni). Čestitke još jednom!" "
  Tim Hwang
 • " Jako sam uživao u festivalu. Mislim da je dobro organiziran, informativan i zabavan. Svim medijskim radnicima iz regije će koristiti sudjelovanje. Panelisti i predavači su zanimljivi, raznovrsni i izvrsno predstavljaju područja iz kojih dolaze. "
  Robert Lee
 • " Izvrsno sam se proveo na Weekendu! Činilo mi se kako je sve prošlo jako glatko...Prvi put sam putovao u Istru i oduševilo me cijelo iskustvo. "
  Chris Matyszczyk
 • " Moji dojmovi su više no pozitivni. Weekend je važan događaj, okrenut bitnim lokalnim temama! "
  Alexander Oswald
 • " Organizacija, usluga, profesionalan odnos svih koji su me kontaktirali i koje sam ja kontaktirao iz organizacije festivala je bio vrhunski i iskreno sam uzivao.Moje posebne pohvale ide na racun organizacije programa, sadrzaja kao i kvaliteta predavanja i panel diskusija. "
  Nazif Hasanbegović
 • " Weekend je sjajan primjer kako se ambiciozna marketinška ideja uz dobru realizaciju može u godinu dana pretvoriti u dogadjaj u kojem jednostavno moraš sudjelovati "
  Slaven Fischer
 • " Weekend Media Festival-korisno,zanimljivo,informativno i zabavno! Nadam se da cu doći i slijedeće godine. "
  Ivana Petrović
 • " Čestitke na izvrsno organiziranom festivalu. Nadam se da se vidimo i dogodine. "
  Silvana Menđušić
 • " Izvrsno ste obavili posao jer izvrsne organizacije samih panela i predavanja nebi se posramila ni kakava američka tvrtka. Iskrene čestitke! "
  Tomislav Kotnik
 • " Na Weekend media festivalu u Rovinju se susreće Javnost! Javnost koja razumije, sudjeluje i prosuđuje medije, a za koju se prije pojave Weekenda, govorilo da je nema! Sad znamo da postoji! Kao što postoji i ovo događanje i izazov da se u praksi provjeravaju transformacije moderne javnosti u skladu s novim komunikacijskim tehnologijama i trendovima. "
  Nada Zgrabljić Rotar
 • " Odlučan, optimističan organizator. Suzdržani, ali iskreni i napredni paneli. Obećavajuća platforma za 2010. godinu. "
  Ivan Butković

Vaše ime i prezime Vaša email adresa